Selles Ärilehe numbris kurdavad Eesti tippkokad poetoidu kvaliteedi ja valiku üle. Liha, kala, puu- ja köögiviljad, salatid, juustud, leivad – kokkade sõnul on kõigega suuri probleeme.

Tallinna kesklinnas asuva Stockmanni kaubamaja – sealset toidupoodi peetakse Eesti parimaks – toidupoole juht Mairika Juhandi tõdeb, mainides küll ka tippkokkade liialdusi, et viimasel aastal on toidutooraine kvaliteediga tõesti olnud probleeme.

Kiire majanduskasv, ratsa rikkaks pürgimise mentaliteet, pidev kiirustamine – kõik see mõjutab kõikvõimalike niidikeste kaudu ka toidu maitset. Poejuhid tunnistavad näiteks, et Eesti juustude kvaliteet ongi langenud. Kuna nõudlus oli suurem kui pakkumine, siis lasid juustumeistrid juustudel vähem küpseda ja tegid oma tööd kiirustades. Tööjuõupuudus soodustab töötajate sagedast vahetumist, keegi midagi ei tea, koolitada ei jõuta, inimlikud eksimused kuhjuvad ning nõnda jõuavadki poodi närtsinud lehtedega salatid, maitsetud virsikud või valesti lõigatud liha.