Venemaa peaministri ja presidendi pressiesindajad ei soostunud Jakunini lepingu pikendamise teemat kommenteerima. Samuti keeldus kommentaaridest riigifirma Venemaa Raudteed.

Ühe Kommersandi allika sõnul on otsus langetatud ning lähiajal avaldatakse ka valitsuse vastav määrus. Teise allika kinnitusel rääkis Jakunini lepingu pikendamise kasuks ka asjaolu, et USA rakendas tema suhtes sanktsioone.

Venemaa Raudteede põhikiri näeb ette, et monopoolse raudteefirma juht määratakse kolmeks aastaks. Formaalselt piisab selleks valitsuse otsusest. Eelmine Jakunini ametissemääramise otsus langetati 2011. aasta 10. juunil. Seega lõppes tema leping juba kaks kuud tagasi. Turgudel tekitas see tõsist muret, kirjutab Utro.ru.

Teemaks tuli ka Jakunini vanus. Raudteemonopoli juht on 66-aastane, kuid riigiteenistujate ealine piir on Venemaal 65 aastat. Venemaa Raudteede tariifide külmutamise taustal räägiti tõsiselt ka monopoli keerulisest finantsseisust ning asjaolust, et 2001. aastal alanud Venemaa Raudteede reformid on sisuliselt peatunud.

Selle aasta alguses kirjutas Vedomosti, et Jakunini lepingut pikendatakse vaid aasta võrra. Nüüd kirjutab Kommersant, et arvestades majanduse üldist keerulist olukorda, on plaanide täitmiseks oluline, et Venemaa Raudteede juhtkond ning juhtimisstiil liiga tihti ei vahetuks.