George Lucase lugu võid lugeda siit

Teada on see, et Star Wars osutus väga suureks kassahitiks, kuid enne filmimist selle edusse ei usutud. Ei uskunud isegi režissöör ja idee autor Lucas ise.

Juba esimese osa filmimise alguses tundus, et kogu projekt on hukule määratud. Tuneesia kõrbes filmides jäädi ajagraafikust kohe palju maha. Nii näiteks hakkas kõrbes ootamatult sadama vihma, ehkki 80% aastast on seal ülikuiv. Lisaks esines tehnilisi rikkeid ning ka inimesed vigastasid end pidevalt - ühesõnaga, jama jama otsa. Siis hakati filmima Inglismaal, kus kohalikud filmimehed ei viitsinud selle nende endi sõnul „lastefilmiga" eriti vaeva näha. Kõik näitlejad, isegi Harrison Ford, arvasid, et film kukub haledalt läbi.

Lucas läks filmimise jooksul paljudega tülli ning ta lasi mitmeid kohti ümber teha. Linastumise aeg lükkus 1976. aasta jõuludest 1977. aasta suve peale. Eelarve aga paisus selle tõttu 40% suuremaks. Lucas oli närvivapustuse äärel, kuna lõplik film ei olnud ikkagi see, mida ta oli algselt planeerinud. Üks flilmi peaosalisi Mark Hamill elas aga läbi väga tõsise autoavarii, mis vigastas tõsiselt tema nägu. Kaadreid ei saanud selle tõttu uuesti filmida.

Lucasel diagnoositi tänu filmile stress ja ülepingutus. Filmitootja Foxi juhtidele hakkas film ühel hetkel meeldima, aga Lucas oli kindel, et see toob siise äärmisel juhul 15 miljonit dollarit.

Kõige halvemal ajal otsustas Lucas minna vaatama sõbra tegemisi. Steven Spielberg filmis parasjagu filmi „Close Encounters of the Third Kind" (Kolmanda astme lähikontaktid). See külaskäik oli mõeldud puhkusena ja energia ammutamisena. Sellest kujunes aga halb kogemus. Spielberg ise meenutab, kuidas Lucas langes masendusse, kui mõistis, et tema enda Star Warsist tulebki lastefilm ning Spielbergi Close Encounerist saab „parim film maailmas."

Nüüd tegigi Lucas saatusliku kihlveo-ettepaneku. „Ta küsis, et kas ma sooviksin temaga punkte vahetada (filmi tulu jaotatakse punktide alusel. Nii näitlejad kui režisöör ja muud olulised tegelased võivad osa palka saada just punktidena - sellega seovad nad end filmi eduga ja sissetoodava rahaga - toim.). Ta ütles, et annab mulle 2,5 punkti (=2,5% tuludest - toim) Star Warsist ja mina annaks talle 2,5 punkti Close Encounterist. Ma olin nõus riskima," meenutas Spielberg.

Close encounters ei olnud sugugi kehv film, see tõi  üle maailma sisse 300 miljonit dollarit. Oma osa sellest edust said nii Spielberg kui ka Lucas. Kuid Star Wars oli midagi otsekui teiselt planeedilt, selle edu oli meeletu. 1978. aastal oli film sisse toonud 500 miljonit dollarit. Spielberg sai tänu kokkuleppele 12, 5 miljonit dollarit. Tänasesse arvestatuna oleks see 46,68 miljonit dollarit. Isegi täna toob see kihlvedu  Spielbergi pangaarvele miljoneid dollareid.

„Close Encunters tõi sisse nii palju raha, et päästis Columbia filmikompanii pankrotist. Ma ei olnud varem kunagi nii palju raha teeninud, aga see osutus siiski tagasihoidlikuks edulooks. Star Wars oli fenomen ja mina olen õnnelik kasusaaja. Nende mõne punktiga teenin ma raha tänapäevani," on Spielberg öelnud.

Steven Spielberg mõtles, et aitab hädas oleval sõbral stressist jagu saada ning riskis kihlvedu sõlmides suure rahasummaga. Ta ei osanud iial arvata, et kasusaaja on lõpuks hoopid tema ise.