Garage 48 idufirmade loomise üritusel sündinud JomyBooks on võtnud sihiks muuta lastele lugemine põnevamaks ja interaktiivsemaks, teatas.

JomyBooksi meeskonnaliikme Taavi Lindmaa sõnul on ta ettevõtte jaoks taustauuringuid tehes tihti kuulnud väiteid, et lapsed eelistavad üha enam tavaraamatute asemel arvutis mängimist.

„Arvutite ja interneti kasutamine on saamas ka laste igapäevaeluks, see on paratamatu. Aga, et lastel oleks arvutis ka arendamavaid ja harivamaid rakendusi ja digiraamatuid, proovime lastevanemate tähelepanu võita sellega, et nad ise aitaksid oma laste jaoks arendavamaid digiraamatuid luua,“ rääkis Lindmaa.

JomyBooks’i peagi valmivas internetikeskkonnas on võimalik igaühel luua isiklikuks kasutamiseks tasuta lasteraamatuid ja tava- või tahvelarvutist oma lapsega koos lugeda.

„Tore kingitus on ju oma lapsele näiteks tema nimelise kangelase ja tuttavate tegelastega digiraamat valmistada,“ toob Lindmaa näite. "Kui tundub, et näiteks kujundamisoskustest jääb väheseks, siis meie keskkonna kaudu saab leida ka kujundaja, kes aitab raamatut illustreerida.“