Tema elu jälgimisega teeniti möödunud aastal 110-120 miljonit USA dollarit ( enam kui 1,1 miljardit Eesti krooni), hindas veebikülg portfolio.com, vahendab Helsingin Sanomat.

Selle taustal on Ameerika Ühendriikides järjest kasumlikumad avaliku elu tegelaste kohta kuuldusi avaldavad ajakirjandusväljaanded. See omakorda soosib paparazzi-fotograafide tegemisi, kellele Spears oli möödunud aasta kõige tulusam pildistamisobjekt.

“Iga ajakirjaniku unistus on pääseda jälgima tegelikkuses aset leidvat seebiooperit ja Britney toodab meile seda iga nädal,” tõdes Sarah Ivens USA OK!-ajakirja toimetusest uudisteagentuurile AP.

Seebiooperi lainete tabamine eeldab valvsust. See on tulnud kõige paremini välja fotobürool X17, kes teenis Spearsi terve ööpäeva kestva jälgimisega möödunud aastal kolmandiku oma käibest. Ainuüksi avaldamise ainuõigusega fotod, kus segane Spears pöab oma juukseid, tõid sisse pool miljonit USA dollarit.

Ka OK!-l on kümneliikmeline meeskond, kelle ainus ülesanne on jälgida Spearsi. “Oleme jätkuvalt Britney-valmiduses,” ütles Ivens.

Paljude arvates on unustatud, et ajujahi objekt on reaalne, noor ja haige inimene. USA rahvusliku psühhiaatrialiidu juhataja Michael J. Fitzpatrick tegi möödunud nädalal meediatsirkuse rahustamiseks avalduse: “Inimese toibumise ja ravi ajal on privaatsus õigustatud …. See võib olla toibumise seisukohalt tähtis.”

“On olemas ohuvöönd, kus ainsateks küsimusteks on elu ja tervis. Selles vööndis on ajakirjandusel kõige parem taanduda. Spearsi puhul on see hetk tõenäoliselt nüüd,” kirjutas oma kolumnis meediaeetikale keskendunud Poynter’i Instituudi aseesimees Roy Peter Park.