Ajujahi varasemate aastate konkurssidest on tuule tiibadesse saanud mitmed ettevõtjad. Re-Use Republic „tuunib“ oma vastavatud poes moerõivaid, Primefish Solutions arendab sensoritega kalakasvatustarkvara Tehnopoli inkubaatoris, Dynamo Design käivitas uuendusliku inseneribüroo ning Estfly pakub huvilistele seikluslikku kalaturismi, teatasid Ajujahi korraldajad.

Ideede registreerimine konkursile algab 16. septembril ning kestab 2. novembrini. Parimad 20 läbivad kolme kuu jooksul Ajujahi jaoks välja töötatud arendusprogrammi, mille käigus koostavad nad mentori toetusel oma äriplaanid.

Parimad äriplaanid jagavad omavahel ühe miljoni krooni suurust auhinnafondi ning saavad hulgaliselt tuge oma ettevõtte käivitamiseks. Tehnoloogiliste eriauhindadena valitakse sel aastal tehnoloogiateemant, maailmavallutaja ja sotsiaalne ettevõtja.

Ettevõtete alustamisel on nõu ja jõuga toeks erinevad Eesti tippettevõtjad ja -koolitajad ning miljon krooni auhinnarahaks panevad kokku missioonitundega ettevõtted ja organisatsioonid.

Ettevõtluskonkursi Ajujaht eesmärgiks on edendada Eesti majandust. Ajujahi konkurssi viiakse läbi EAS-i teadlikkuse programmi raames, mida kaasrahastab Euroopa Sotsiaalfond. Ajujahi miljonikroonise auhinnafondi panevad välja mitmed Eesti ettevõtted.

Ajujaht on toimub tänavu kolmandat korda. 2007. aastal esitati konkursile 103 ja 2008. aastal 259 ideed.