Enimostetud optsioonid on tema sõnul Hansapanga ja Norma kahe- kuni kolmekuulised ostuoptsioonid. Kahe- kuni neljakuulisi ostuoptsioone tehakse ka Ühispanga aktsiatele.

Vähi sõnul peetakse üldiselt soodsaks võtta praegu positsioone ülespoole. Müügioptsioone tehakse tema sõnul suhteliselt vähe, erandiks on Telekomi aktsia.

Et mujal maailmas on tehnoloogiasektor odavnenud, siis küsitakse Vähi sõnul Telekomi aktsia peale müügioptsioone. "Pole sugugi võimatu, et aktsia hind kukub," sõnas ta.

Kõige kallimad on Vähi sõnul Norma optsioonid. "Järelikult turg hindab tuleviku liikumisi Normas kõige ebaselgemaks. Teisi aktsiad peetakse stabiilsemaks, näiteks Hansapank on neist kõige odavam," rääkis Vähk.

Vähi sõnul ootab turg paari kolme kuu lõikes aktsiaturu viie- kuni kümneprotsenilist tõusu, seetõttu pikendati märtsis lõppenud optsioone aprilliks. Kõige enam pikendati Vähi sõnul Norma optsioone.

"Kui turg jääb stabiilseks, siis eelistatakse optsioone pikendada," rääkis ta. "Kui turg üles läheb, siis on kindlasti mingilt tasemelt oodata kasumivõtmist."

Väljaspool Eesti aktsiaturgu tehtavate optsioonide suhtes tunnistas Vähk, et eufooria Vilniaus Banka aktsiaoptsioonide suhtes on vaibunud.

"Müügioptsioone küsitakse Ventspils Nafta aktsiatele. Ilmselt on Ventspils Nafta aktsia hind kunstlikult üles lükatud," lausus ta