Emissiooni täieliku märkimise järgselt oleks ettevõtte aktsiakapitali suuruseks 24 251 395 eurot, vahendab BNS.

Emissioonist saadavat raha kasutab Baltika kasvu täiendavaks finantseerimiseks. Saadavast rahast kasutab Baltika 1,5 miljonit eurot kaupade sisseostuks, ühe miljoni eraldab ettevõte 2011. aasta arendusprojektideks, sealhulgas ka poodide kontseptsioonide uuendamiseks ja 0,65 miljonit eurot jätab firma reservi, rääkis üldkoosolekul Baltika juhatuse esimees Meelis Milder.

Koostöös rahvusvahelise loovagentuuriga Dan Pearlman uuendab Baltika grupi kahte suuremat, Montoni ja Mosaici brändi, sealhulgas nende poekontseptsioone. Uute poekontseptsioonide alusel uuendatakse järk-järguliselt olemasolevaid kauplusi ning plaanitakse uute avamist.

Lisaks finantseerib grupp emissioonist saadava rahaga ettevalmistusjärgus olevaid uusi arendusprojekte nagu Montoni e-pood, shop-in-shop ja frantsiisikontseptsioonid. Montoni e-poe testversioon valmib sügisel.

Emissiooni ühe aktsia väljalaskehind on üks euro. Ülekursi suurus on 0,30 eurot iga aktsia kohta.

Aktsiakapitali suurendamisel pakub ettevõte uusi aktsiaid olemasolevatele aktsionäridele ning uutele investoritele, kusjuures olemasolevatel aktsionäridel on eesõigus märkida uusi aktsiaid võrdeliselt oma aktsiate nimiväärtuse summaga. Eesõigust omavate aktsionäride ring määratakse kindlaks 25. mai seisuga.

Uute aktsiate märkimise eesõiguse teostamiseks on vajalik iga uue aktsia märkimiseks omada kümme märkimise eesõigust. Aktsiate märkmise eesõigus toimub selle aasta 7. juunist kuni 22. juunini. Aktsiate eest tuleb tasuda rahalise sissemaksega hiljemalt 28. juuniks.

Milder ütles aktsionäride koosolekul, et kui emissioonist märgitakse täis vaid 40 protsenti, tuleb planeeritavaid investeeringuid ümber hinnata ja teostada väiksemas mahus.

Ta lisas, et suuraktsionärid on andnud oma sõna aktsiate märkimiseks, ütlasi plaanib Milder ka ise aktsiaid märkida.

Milderi sõnul otsustas nõukogu emiteerida aktsiad väljalaskehinnaga üks euro, kuna otsuse tegemisel oli see turuhinnast madalam tase. Plaani kohaselt pidi emiteeritavate aktsiate hind olema madalam turuhinnast kuni 25 protsenti ning see pidi olema võimalus ka väikeaktsionäridele oma positsioonide suurendamiseks.

Teisipäeva õhtu seisuga maksis üks Baltika aktsia 0,828 eurot.

Milder lausus, et emissooni viib läbi LHV Pank, mis tegeleb ka emissiooni turundamisega ning investeerimispankadele pakkumiste tegemisega.

Milderi hinnangul esineb nõrkusi Mosaici kaubamärgis ning Ukraina turul. Vene turul võib oodata opereerimiskulude kasvu, aga kolmandaks kvartaliks peaks tema hinnangul olema olukord turgudel paranenud ning uue emissiooni eesmärk on eelkõige seda kasvu toetada.

Milder tutvustas koosolekul ka Baltika strateegiat aastani 2014, mille eesmärk on tõsta ettevõtte ärimudeli efektiivsust ning kaubamärkide tugevam keskendumine sihtklientide vajadustele. Strateegia kohaselt kontrollib ettevõte ärimudeli kasumlikkuse parandamiseks oma turgude ja poodide portfelli ning arendab kaubamärke.

Grupi strateegia aastani 2014 näeb ette Baltika kasvu keskmiselt üheksa protsenti aastas, saavutades 2014. aasta käibeks 72 miljonit eurot. Aastaks 2014 peaks grupi finantskulude, maksude, intresside ja kulumi eelse kasumi (EBITDA) marginaal olema 14,7 protsenti ja EBITDA 10,6 miljonit eurot.

Ühtlasi kinnitati kolmapäevasel ülskoosolekul Baltika mullune majandusaasta aruanne ja otsustati eelisaktsiate tühistamine ja asendamine lihtaktsiatega. Kinnitati ka aktsiakapitali ja aktsiate nimiväärtuse ümberarvestamine eurodesse ning seltsi aktsiakapitali suurendamine omakapitali arvel ilma sissemakseid tegemata fondiemissiooni teel 1.917.517 euro ja 16 sendi võrra.

Samaaegselt suurendatakse aktsiate nimiväärtust 0,06 euro võrra iga aktsia kohta, misjärel on ettevõtte aktsia uueks nimiväärtuseks 0,70 eurot.

Ettevõtte audiitoriks kinnitati koosolekul AS PricewaterhouseCoopers.