Tallinna kohtutäitur Kaire Põlts saatis üle-eelmisel nädalal Kovalenko taotlusel ja jõustunud kohtumäärusele viidates BLRT Grupile võla täitmisteate, millega tegi ettepaneku info vabatahtlikuks edastamiseks 15 päeva jooksul pärast vastava teate kättesaamist. Vabatahtlikust täitmisest keeldumise korral ootab BLRT Gruppi sunniraha määramine.

Aktsionärid pöördusid kohtutäituri poole pärast seda, kui jõustus ringkonnakohtu määrus, millega kohus kohustas BLRT Grupi juhatust vastama aktsionäride Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenko küsimustele ja andma teavet ettevõtte äritegevuse, finantsseisu ja juhtimise kohta.

“Arvestades, et BLRT kontsern on akumuleerinud ülisuure kasumi, vajavad aktsionärid infot, kas enamusaktsionär juhib seda kasumit piisavalt efektiivselt ja kas enamusaktsionär võib jagada kasumit varjatult,” ütles Gnidin.

“Meie eesmärk on tagada BLRT Grupi juhtimises aktsionäride võrdne kohtlemine ja lõpetada ühe klanni eelistamine, nii nagu see senini on toiminud.

”BLRT Grupi kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets ütles Ärilehele, et Gnidini ja Kovalenko avaldus on näide järjekordsest pahatahtlikust survest ettevõtte juhtkonna vastu.

"Vastamaks aktsionäride küsimustele, 28. septembril kutsus BLRT Grupp kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku, mis saab toimuma 14. novembril. Sellest on teadlikud ka aktsionärid Gnidin ja Kovalenko." lausus Ljubobratets.

"Seega on nende eilne avaldus järjekordseks näiteks pahatahtlikust survest, mida aktsionärid on kahe viimase aasta vältel püüdnud ettevõtte juhtkonnale avaldada."Gnidini ja Kovanenko kaebus oli ajendatud 2011. aasta novembris toimunud AS-i BLRT Grupp aktsionäride erakorralisest üldkoosolekust, mida ajakirjandus on nimetanud “Teatriks BLRT moodi”.

Vähemusaktsionäride hinnangul näitas ettevõtte juhatus küsimustele vastamise ning äritegevuse ja ettevõtte juhtimise kohta info jagamise asemel koosolekul kolme tunni pikkust slaidiprogrammi infoga, mis oli niigi igaühele äriregistrist kättesaadav.

Alates 2011. aasta juunist on BLRT Grupi aktsiate ja juhtimise osas algatatud 15 kohtuvaidlust, neist seitse on veel menetluses. Samal ajal on Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja mõned teised aktsionärid BLRT Grupile 81 kirjalikku pöördumist, mis sisaldavad 727 erinevat, kontserni juhtkonnalt sel või teisel moel vastukaja nõudvat küsimust, nõuet või taotlust.