Eesti Energia rikketelefoni 1343 teatel oli elektrita 60 klienti Jaani, Ülikooli ja Gildi tänavas ning Raekoja platsis. Seoses põlenguga lülitas Eesti Energia välja enam kui kolmeks tunniks ka Gildi ja Peahoone alajaama. Näiteks jäid vooluta ülikooli peahoone, linna polikliinik ja Postimehe toimetusemaja, kirjutab Postimees.

Eesti Energia jaotusvõrgu Tartu piirkonna juht Kalju Koha selgitas, et vool ei läinud ära tänavate kaupa, sest tänavate lõikes on majade toited erinevatest alajaamadest.

“Ma ei hakka praegu spekuleerima, mis tulekahju põhjustas,” ütles Koha. “Selle selgitab tehniline ekspertiis. Võin öelda vaid seda, et põleng sai alguse alajaama seest.” Küsimuse peale, kas põlengu võis taas põhjustada mõni alajaama külastanud kass, hakkas Koha naerma ja kinnitas, et tahmunud ruumidest ei leitud ühegi looma surnukeha.

Lõuna-Eesti häirekeskus sai väljakutse tulekahjule kell 15.11. Helistas mööduja, kes oli näinud linnaraamatukogu ja Hansapanga maja taga seisvast alajaama hoonest, kus asub ka avalik käimla, tõusmas suitsu. Veidi enne 16 kerisid tuletõrjujad voolikuid kokku.

“Kustutamine läks võrdlemisi ruttu,” nentis Tartumaa päästeteenistuse keskkomando pealik Elmar Murs, “kuid kõigepealt pidime ootama, kuni Eesti Energia mehed said alajaama pinge alt maha.” See toimus kell 15.30.