Kolmapäeval Pärsia lahe regioonist Eestisse naasnud Alamäe ütles BNS-ile, et praegu Webmedial Egiptuses inimesi kohal ei ole.

"Seega Egiptuse kriis Webmediat otseselt ei mõjuta, sest meie inimesed tegutsevad pigem Pärsia lahe riikides," selgitas Alamäe.

Egiptus on Alamäe sõnul Pärsia lahe riikides jututeema, millega kõik vestlused algavad ja lõppevad.

"Kohalikud usuvad, et Egiptuse saatus tabab ka teisi regiooni vaesemaid riike, kus on probleem tööpuuduse ja üldise elutasemega, eelkõige Jordaaniat, Süüriat, Jeemenit ja Iraani," ütles Alamäe.

"Samas on esimesi arglikke märke rahutustest ka Saudi Araabia šiiidi enamusega regioonides, kus elatustase on madal ja inimesed tunnevad, et valitsus on neile mingil viisil ülekohut teinud."

Alamäe sõnul on uuenduste poolt kõik Egiptuse inimesed, kellega ta on rääkinud. "Nad usuvad, et kindlasti on võimalik riiki paremini valitseda, kui seda on teinud nende praegune president," ütles Alamäe.

Teistes Pärsia lahe äärsetes naftariikides on Alamäe hinnangul olukord üldiselt väga rahulik, sest seal ei ole kohalikel elanikel põhjust valitsuse peale kuidagi vihane olla.