"Ma ei tahaks hakata palga tõusu eestkõnelejaks, kuigi ma seda ideed väga toetan ja leian, et ettevõtted peaksid mõtteviisi muutma ja loomulik on jagada kasumit kõigi nende töötajatega, kes on ettevõttesse oma panuse andnud," ütles Tamming Ärilehele.

"Küsimus on pigem üldises mõtteviisis - kas ettevõtte omanikud tunnevad et töötajad on omamoodi partnerid või alluvad. Kas äri eesmärk on kasum, või ühiskonnale mingi väärtuse loomine. Minu arust ei saa ettevõtluse eesmärk olla kasum, kasum kaasneb ühiskonnale kasuliku tegevusega."

Laevafirma eesmärk on Tammingu sõnul eelkõige inimeste vedu, restorani eesmärk inimeste söögivajaduse rahuldamine "ja Tavidi eesmärk on pakkuda inflatsiooni kaitset investoritele ja soodsat valuutakurssi välismaale reisijale". Kui firma teeb oma tööd hästi siis järgneb sellele muidugi ka kasum.

"Aga see on selline mõtteviis, milleni peab igaüks ise jõudma, käsuga ei saa seda sisse viia," nentis Tavidi juht, kes on kuulnud, et kui firma maksab palkadeks tulust vähem kui 40 protsenti, siis varem või hiljem hakkavad pihta probleemid.

"Mis puutub firmadesse, kes vaatavad, kuidas inimesi odavalt tööle meelitada, siis sellise mõtteviisi puhul on tegemist patoloogiaga, sellisel juhul võiks see firma juht osta oma riided ka kasutatud asjade kauplusest ja toidu poeriiulilt, kuhu pannakse tähtaja lõpule liginevad toiduained," sõnas Tamming.

"Lisaks võiks sellise mõtteviisi esindaja lugeda Henrik Ibseni teost "Ihnus"," soovitas ta.

Palgad Tavidis

Tavidis Tammingu sõnul palgasurvet hetkel pole. "Ettevõte on paika pannud, et meie palgad peavad olema 15-20 kõrgemad kui antud sektoris keskmisena, lisaks on meil paigas, et kõigi töötajate palgad tõusevad kaks korda aastas, sama protsendi võrra, palju on statistikaameti andmetel tõusnud Eesti keskmine palk."

Eesti keskmise palga vähenemise korral töötajate palk Tavidis ei muutu, vaid jääb samaks.

Kõrgema palga pärast Soome minekus ei näinud Tamming mingit katastroofi. See on tema sõnul loomulik protsess ja kui me jääme riikide- ja firmadevahelises olelusvõitluses alla, siis tuleb seda lihtsalt tunnistada. "Kala otsib, kus sügavam, inimene, kus magusam. Lisaks kui see Soome läinud eestlane kulutab teenitud raha Eestis, siis oleme tänu teisest riigist saadud rahale natuke rikkamad," märkis Tavidi juht.

Analüütik Maris Lauri on öelnud, et töökäte vähenedes ja palgasurve suurenedes peaksid ettevõtted üle vaatama oma kasumimäärad, mis ei saa olla sellised nagu need olid buumi ajal. Tuleks üle vaadata, kuidas jaotuvad ettevõtete kulud.

Tekkiv ressurss võib anda ruumi näiteks palgatõusuks, mõte, mis aga levinud arusaamasid arvestades ei pruugi ettevõtjatele meeldida. Mõtteviisi muutus võib olla aga oluline märksõna, mis aitab tulevikus ellu jääda.