Hamina LNG terminal valmib 2018. aastal ning terminali mahutipargi suuruseks on planeeritud 30 000 kuupmeetrit, teatas Alexela.

Ehitatav terminal on ka esimene Soomes, millel on ühendus olemasoleva gaasivõrguga, võimaldades koheseid gaasitarneid piirkonna ettevõtetele ja kodudele.

Alexela juhatuse esimehe Heiti Hääle sõnul on antud koostööprojekt oluline võimalus kogemuste rakendamiseks.

"Oleme ehitanud ja opereerime üle miljoni kuupmeetri vedelkütuste terminale nii Eestis kui mujal ning viimased 7 aastat oleme arendanud aktiivselt Paldiski LNG terminali, lahendades seejuures palju esile kerkinud probleeme - nii insenertehnilisi kui arendustegevuse, kaubanduse, logistika ja keskkonna-alaseid," Hääl.

Hääle sõnul on loodav ühisettevõte hea näide suuremast eesmärgist, mille suunas liigutakse. „Meie rajatavad LNG terminalid toovad uued alternatiivid tänastele maagaasitarnijatele, tõstes nii maagaasi konkurentsivõimet kui varustuskindlust, aidates Eestil ja Soomel liikuda keskkonnasäästlikuma energiamajanduse suunas," lisas ta.

Alexela on 2008. aastast alates arendanud oma LNG terminali ning käesoleva kümnendi lõpuks on planeeritud Paldiskisse regionaalse LNG terminali valmimine.

Hetkel on projekt läbinud planeeringute ja projekteerimise (FEED) faasi ning ette valmistatakse rahvusvahelist ehitushanget.