Kindlasti saab nõustuda väitega, et Eesti keemiatööstuses on hetkel väga keerulised ajad. Olukorra keerukus tuleneb põlevkiviõlitööstuse puhul eeskätt õli maailmaturu hinnast, mis on võrreldes möödunud aastaga oluliselt langenud. Põlevkiviõli hind on alati olnud seotud õli maailmaturu hinnaga, ehk sellised hinnalangused on avaldunud kohe ka põlevkiviõli turuhinnas, mis on käesoleval aastal olnud kohati üle 50% madalam võrreldes eelmise aastaga.

Kiviõli Keemiatööstuse toodangumahud iseenesest on kasvanud, kuid paraku ei saa me madala õlihinna tõttu enam nii palju tulu kui möödunud aastal. Samas ei ole meil võimalik tööstust sulgeda või kärpida, sest õlitööstus on oma olemuselt väga kapitalimahukas- ning kõrgete püsikuludega tööstusharu, mille tegevust juhitakse pika strateegiaga. Siinkohal on oluline mainida, et suurimaks mureks võib täna pidada hoopis ebaselgust õlitööstuse regulatsiooni ja maksustamise tuleviku osas – siin kipuvad riigi visioon ja seotud otsused muutuma kiiremini kui õlitööstustele on jõukohane.

Alexela Group jätkab Kiviõli Keemiatööstusesse tehtavate investeeringutega, kuid antud investeeringute tempot mõjutab oluliselt maailmaturuhind ja eeskätt riigi kujundatav investeerimiskeskkond. Oleme jätkuvalt suurim tööandja Kiviõli linnas ning meie üle 650 Ida-Virumaalt pärit töötajaga pere pigem kasvab tulevikus, mil kirjeldatud mured leevenevad.