Alexela Oili tegevjuhi Ain Kuusiku sõnul on vedelgaas kütuseturul suure tulevikupotentsiaaliga, mistõttu on ettevõttel plaanis välja arendada tervet Eestist kattev LPG-tanklate võrgustik.

„Laienemisplaanide eesmärk on saavutada Eesti vedelgaasi turul juhtiv positsioon ja eristuda konkurentidest ulatuslikuma kontseptsiooniga, pakkudes autoomanikele kõiki erinevaid kütuseliike ühest ja samast kohast,“ ütles Kuusik.

Täna avatud Paldiski gaasitankla on ettevõtte võrgustikus juba kuues, lähinädalail avatakse gaasitankla Põltsamaal ja juuli lõpuks loodetakse pakkuda vedelgaasi tankimise võimalust ka Põlva ja Elva elanikele. „Tanklate asukohad on valitud strateegiliselt liiklussõlmede keskmesse ja suuremate asulate lähedusse, et pakkuda tarbijatele ulatuslikke võimalusi soodsama ja loodust säästvama kütuse kasutamiseks,“ lisas Kuusik.

Alexelas müüdav vedelgaas LPG on keskkonnasäästlik ja kindlustab autoomanikule pikemas perspektiivis bensiini või diisli kasutajatega võrreldes rahalise kokkuhoiu. „Kütusetestid ja analüüs on tõestanud, et gaasi ökoloogilisus ja ökonoomsus võimaldavad näiteks 1,6-liitrise mootoriga sõiduauto omanikul säästa 5000 km läbimisel ligi 185 eurot. Kusjuures kokkuhoid suureneb ka auto hoolduskulude vähenemise tulemusel, kuna vedelgaas põleb puhtamalt kui bensiin või diisel, siis selle tulemusel kuluvad ka mootori liikuvad osad vähem,“ rääkis Kuusik.

Uues gaasi-automaattanklas, mis asub Paldiskis aadressil Tallinna mnt 20, pakub Alexela avamise puhul LPG autogaasile soodushindu.

Alexela Oilile kuuluvad nüüdsest kaks gaasitanklat Tallinnas, kolm Harjumaal (Laagris, Jüris ja Paldiskis) ja üks Tartus. Alexela rajab gaasitanklaid koostöös Reola Gaasiga, kes pakub gaasiseadmeid ja nende paigaldust.

Alexela Oil on Eesti kõige suurem automaattanklakett, ettevõtte 57-st tanklast on automaattanklaid 54. 1993. aastal rajatud tanklakett annab täna tööd ligi sajale inimesele üle Eesti.

Ettevõtte käive ulatus eelmisel aastal ligi 134 miljoni euroni.

Alexela Oil´i tanklad kannavad märki „aus kütus“, mis kinnitavad, et Alexela tasub riigile kõik maksud, täites nii oma kohustusi riigi ja ühiskonna ees.