Tema sõnul on valitsuse ettevõetav kütuseaktsiisitõus ohtlik, sest kindlasti langevad siis tarbimismahud ja nii ka laekuv maksutulu. „Võib juhtuda, et Excelisse planeeritud lisa maksutulu reaalselt ei laekugi,“ sõnas Ain Kuusik.

Teine suur mure Eesti kütuseturul on Ain Kuusiku sõnul kindlasti maksupettused. „Alles möödunud kuul pidas maksuamet kinni 15 isikut, kes läbi maksukuritegude jätsid riigile maksmata ligi miljon eurot makse,“ kommenteeris Ain Kuusik.

„Eesti Õliühing on viidanud, et riigil jääb aastas seetõttu laekumata pea 30 miljonit eurot maksutulu ning täna ei paista tunneli lõpust valgust,“ ootab Ain Kuusik jõulisemat sekkumist riigilt antud mure osas.

„Liiatigi võib selline Valitsuse vaikiv soosing motiveerida uute aktsiisitõusudel eel aina laiemat ringi isikuid jätma riigile ettenähtud maksud kütuselt maksmata,“ kartis Kuusik.

Autogaasi müügimahtude osas jäi käesoleva aasta tulem samasse suurusjärku möödunud aasta omaga. „Me anname aru, et autogaasi osas peame veel palju tegema, et Eesti tarbijat veenda säästma oma kütusekuludelt, hoides seejuures keskkonda,“ sõnas Kuusik.

„Ent samas loodame, et riik ei lõhu alles tärkavat äri läbi aktsiisitõusu, sest nii jääb Euroopa Liidu poolt suursoositud autogaasi laiem kasutuselevõtt Eesti toimumata,“ sõnas Kuusik. „Sellise arengu tulemusel jääb Eesti jätkuvalt Euroopa Liidu kõige keskkonnavaenulikuma autopargiga riigiks,“ viitas Kuusik gaasikütuste keskkonnasõbralikkusele.

Alexela Oil kuulub Alexela Gruppi olles Eesti kõige suurem tanklakett. Ettevõtte 62-st tanklast on automaattanklaid 58. Vanima eestimaise tanklaketina ollakse tööandjaks ligi 100 inimesele üle Eesti.