Kokku toimub kuus suvelaagrit, millest võtab osa 180 noort vanuses 16-24. Pärast laagreid jätkub programm tööturukoolituste ja tööpraktikaga projektiga liitunud ettevõtetes, teatas tööandjate keskliit.

Tööandjate keskliidu, töötukassa ja Targa töö ühingu poolt algatatud koostööprojekt on eriline selle poolest, et tööandjad astuvad noortele sammu lähemale, pakkudes neile erialast väljaõpet ja tööpraktikat. Samal ajal osaleb osa tööandjaid juba ka suvelaagrites, et tulevasi töötajaid paremini tundma õppida.

"Noored inimesed sageli ei tea, millist tööd nad teha tahaksid ja mis
neile sobida võiks," ütles projektijuht Kadri Seeder. Suvelaagrid aitavad tema sõnul selgusele jõuda, milles keegi hea on ja kuhu edasi võiks suunduda.

Ametlikel andmetel on Eestis märtsi lõpu seisuga üle 7000 registreeritud töötu vanuses 16-24. Noorte töötust nähakse ka Euroopa tasandil tõsise probleemina, kuna töökogemuse- ja harjumuseta on neil hiljem veelgi keerulisem tööturule siseneda. Noorte töölesaamisel on võtmetähtsusega esimene positiivne töökogemus.

"Kahtlemata on noorel inimesel ainult CV ja tööintervjuu baasil raske endast veenvat muljet jätta, kui ei ole ette näidata töökogemust ja sotsiaalsed oskused on lihvimata. Seepärast on väga kasulik osaleda programmi suvelaagris ja hilisematel tööturukoolitusel, kus muu hulgas mängime praktiliselt läbi ka tööle kandideerimise," ütles esimese suvelaagri üks läbiviijatest, Saku Õlletehase personalidirektor Ave Kala.

"Tööandjate poolt on selline mitteformaalne lähenemine uudne, aga usun, et nii õnnestub noori paremini kõnetada."

Projekti rahastab
. Noorte tööhõiveprogrammi teiste suvelaagrite jm tegevuste kohta vt www.nupptööle.ee lehelt.