Lennuk Kuressaarest Gotlandile väljub neljapäeviti ja pühapäeviti kell 15.30 ning jõuab Visbysse kohaliku aja järgi kell 15.20 (Eesti aja järgi 16.20). Tagasi tuleb lennuk samadel päevadel kohaliku aja järgi kell 16.20 ja Kuressaarde jõuab kell 18.10. Lend kestab seega plaani kohaselt 50 minutit.

Arensburgi Reisid OÜ juhataja Margus Mölder ütles ETAle, et ametlikult on tegemist tšarterreisidega, mille puhul peab 20 päeva enne reisi toimumist olema sõidu broneerinud vähemalt seitse inimest, vastasel korral lendu ei toimu.

Lennud hakkavad toimuma 30. maist kuni 1. septembrini, selle perioodi vahelisel ajal on võimalik piisava reisijatearvu olemasolul tellida eraldi lennud. Mölderi sõnul on suvisel ajal vähem karta ka halvast ilmastikust tulenevat ohtu.

Neljapäeval alustab Gotlandi-sõitu 15kohaline Tšehhi päritolu lennuk LET-410, mis Mölderi sõnul on välja müüdud. Edaspidi hakkab Kuressaare-Visby liinil lendama Inglise päriolu Jetstream-31, mis mahutab 18 reisijat.

Ilma riigi dotatsioonita ehk kommertsalustel tehtavate lendude pilet Gotlandile maksab ühel suunal 1800 Eesti krooni ja edasi-tagasi 2770 krooni. Mölder möönis, et tegemist on juba lähedase lennuhinnaga ümberkaudsete riikide pealinnade vahel, kuid väheste kohtade arvu tõttu ei tule ka Saaremaa naabersaarele lendamine odavam. Tallinna-Kuressaare lennupilet maksab riigi dotatsiooni toel 459 krooni.

Mölder ütles, et mõlemal saarel on lennud ühendatud pakutavate turismivõimalustega: rendiautode, rendijalgrataste, majutuse ja tegevusprogrammiga. Gotlandil on näiteks kuus golfiväljakut, mistõttu võib see väheste väljakutega Eesti elanikele huvi pakkuda. Mölderi andmetel maksab Gotlandil kämpingus ööbimine 200 Eesti krooni ja hotellikoht keskmiselt 800 krooni ööpäev.

Reisikorraldusfirma juht lisas, et nõudlus liiklemiseks Saaremaa ja Rootsi saare vahel on olnud aastaid. 1990ndate alguses käis saarte vahel laev, kuid Estonia hukust tingitud ohutusreeglite karmistamine katkestas laevareisid. Viimased kolm-neli aastat on toimunud lennud liinil Tallinn-Kärdla-Visby, mis Mölderi andmetel jäävad ka edaspidi alles. Saaremaalt Visbysse lendav lennuk alustab samuti reisi Tallinnast.