USM Holdingsi suuromanik, Metalloinvesti enamusosanik, Venemaa suurima majandusväljaande Kommersant omanik, Mail.ru osanik ja Londoni jalgpallikubi Arsenal põhiomanik Usmanov säilitas Forbesi koostatud Venemaa rikkaimate ärimeeste edetabelis esikoha ka sel aastal. Aastaga kasvatas ta oma varandus miljardi dollari võrra 18,6 miljardi dollarini.

Teist kohta hoiab jätkuvalt NSVLi-järgse Venemaa üks esimestest erapankuritest Mihhail Fridman, kelle varandus paisus aastaga 1,1 miljardi dollari jagu, millega ta saavutas Usmanovi eelmise aasta taseme – 17,6 miljardit dollarit.

Fridmanil on osalused Venemaa suurimas toiduainete jaemüügiettevõttes X5, maailma suuruselt seitsmendas mobiilioperaatoris VimpelCom ja Alfa Bankis. 2013. aasta märtsis müüs ta oma osaluse õliettevõttes TNK-BP Venemaa riigiettevõttele Rosneft ja teenis selle tehinguga 5,1 miljardit dollarit.

Esikolmiku lõpetab Viktor Vekselberg, kes tõusis 17,2 miljardi dollariga nimekirjas ühe koha võrra kõrgemale. Vekselbergi rikkuse peamised alustalad on osalus Vene alumiiniumihiius Rusal (Russki Aluminium) ja internetiteenuse pakkujas Akado.

2012. aastal lõi Vekselberg segi Bloombergi esimiljardäride tabeli ja tõukas mõneks ajaks troonilt Usmanovi, kui oli üks osapool hiiglaslikus naftatööstuse diilis British Petroleumiga. Nimelt otsustas Briti gigant BP müüa oma 50-protsendise osaluse Vene naftatööstuse hiiglases TNK-BP, mille teine pool kuulus viie Vene äritegelase – Viktor Vekselbergi, Mihhail Fridmani, Len Blavatniki, German Hani ja Aleksei Kuzmitšovi – kontrollitud konsortsiumile AAR. BP osaluse ostis riikliku kontrolli all olev nafta- ja gaasiettevõte Rosneft ligi 27 miljardi dollari eest ja 28 miljardi dollari eest loovutasid samuti Rosneftile oma osaluse AAR-i omanikud. See Rosnefti ligi 55-miljardiline (kaasnevate tehingutega isegi 61 miljardit) ost on maailma naftatööstuse suuruselt kolmas tehing.
Bloomberg arvestuste kohaselt suurenes Vekselbergi vara sel moel 1,5 miljardi dollari võrra ehk 18 miljardini.

Täpsustuseks tuleb öelda, et Vene miljardäride tippu tõusta aitas Vekselbergil ka senise liidri Usmanovi langus. Nimelt arvestatakse Bloombergi registris varalist seisu peaaegu reaalajas ehk mõjuvad ka igapäevased aktsiahinnad börsil. Seetõttu kaotaski Usmanov nädalaga enam kui miljard dollarit, sest tema ühel põhifirmal, Venemaa suuruselt teisel mobiiltelefonikompaniil MegaFonil ei ole aktsiakauplejate ja analüütikute hinnangul parajasti kõige parem aeg ja edasi lükati ka MegaFoni noteerimine Londoni börsil.

Forbes'i rikkurite nimekirja esikümnesse mahuvad veel Vladimir Lisin (16,6 miljardit dollarit), Leonid Mihhelson (15,6 miljardit dollarit), Gennadi Timtšenko (15,3 miljardit dollarit), Vagit Alekperov (13,6 miljardit dollarit), Vladimir Potanin (12,6 miljardit dollarit), Andrei Melnitšenko (11,4 miljardit dollarit) ja German Han (11,3 miljardit dollarit).