Samuti ei ole taandunud õllemüügi numbrid, käesoleva aasta esimesel neljal kuul müüdi lõunapiiril 6,65 miljonit liitrit õlut (2018 esimesel neljal kuul - 6,638 miljonit liitrit).

2019 täisaastaks prognoosivad tootjad, et lõunapiiril müüakse ca 29 miljonit liitrit õlut ning 5,5 miljonit liitrit muud lahjat alkoholi.
“Võime jätkuvalt tõdeda, et piirikaubanduse põhjuseks on puhtalt majanduslikud argumendid, mitte emotsionaalsed protestimeeleolud või Lätis käimise põnevus. Piirikaubandust saab kaotada vaid maksulangetuste abil, ilma rahalise motivaatorita Lätist ostmine ei vähene” kommenteeris müügitulemusi õlletootjate liidu tegevjuht Peeter Võrk.

„Täiendavalt ilmestab Läti-suunalise piirikaubanduse jätkuvat kasvu asjaolu, et tegemist pole enam ammu vaid ühe-kahe operaatoriga turuga“ märkis Võrk kommentaariks ühe turuosalise hinnangule piirikaubanduse mahtude võimalikule vähenemisele. „Aasta eest oli spetsiaalseid piiriostlejate teenindamiseks rajatud poode Läti-Eesti piiril kokku seitse, kuid mullu lisandus kasvavate mahtude valguses kaks uut operaatorit kahe täiesti uue kauplusega. ALKO 1000 kaupluste mahtude vähenemine näitab vaid konkurentsipositsioonide muutumist piiril, mitte piirikaubanduse taandumist.“

Eesti Õlletootjate Liit on alkoholitootjate katusorganisatsioon, kes esindab Eesti suurimaid õlle- ja muu lahja alkoholi tootjaid. Liit on eesti Toiduainetetööstuse Liidu liige ja teeb koostööd ministeeriumite ning tervise edendamisega tegelevate organisatsioonidega. Müügistatistika on kogutud liikmesorganisatsioonidelt.