Alkotootjad peavad silmas Ossinovski Facebooki sissekannet selle kohta, et alkoholitööstus, teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt (tsiteering – „Sektor, mis teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt, peab seda mõistma“).

Oma väljaütlemistega olete sügavalt solvanud Eesti alkoholitootjaid, -turustajaid ja tuhandeid sektoris töötavaid inimesi, kes mitte ainult ei edenda Eesti majandust ettevõtluse, tootmise ja ekspordi, töökohtade loomise ning märkimisväärse maksude tasumise panuse kaudu, vaid on tegutsenud riiklikke piiranguid järgides.

„Lisaks oma halvustavatele ja sektoris tegutsejate au teotavatele hinnangutele olete aga, nimetades alkoholitööstust sektoriks, „mis teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt“, esitanud vastava tööstusharu kohta tegelikkusele mittevastavaid faktiväiteid,“ seisis alkotootjate avalduses.

Alkotootjate jaoks on täiesti vastuvõetamatu, et Ossinovski kui tuntud poliitik, SDE esimees ning valitsuse liige süüdistab ühe tööstusharu liikmeid tahtlikus tapmises ning selle pealt kasumi teenimises.

„Eeltoodud põhjustel nõuame, et esitaksite alkoholisektori liikmetele ning sektoris töötavatele inimestele avaliku vabanduse nende mainet kahjustavate ja au teotavate avalduste eest ning hoiduksite edaspidi nii taolistest ebakohastest väljaütlemistest kui ka ebaõigete faktiväidete avaldamisest ja meediale esitamisest,“ seisab avalduses.

Samuti nõuavad alkotootjad, et Ossinovski lükkaks avalikult ümber 20.10.2015 sotsiaalmeediapostituses esitatud valeandmed, justkui tegeleks alkoholisektor Eesti inimeste tapmisega ning teeniks selle pealt kasumit, tehes seda samal viisil ja vormis nagu toimus valeandmete avaldamine ehk Facebook’i lehe vahendusel.

Alkotootjad nõuavad ka seda, et Ossinovski pöörduks avaldusega kõigi nende väljaannete ja meediaettevõtete poole, kes kõnealust Facebooki-postitust uudisloo tegemisel tsiteerisid ning juhtida tähelepanu andmete ebaõigsusele ja paluda vastaval väljaandel või meediaettevõttel avaldada või muul viisil avalikkusele esitada ka valeandmete ümberlüket sisaldav info.

Ossinovskile suunatud kirjale on alla kirjutanud Eesti Õlletootjate Liidu tegevjuht Peeter Võrk ja Alkoholi Maaletoojate ja Tootjate Liidu juhatuse esimees Janek Kalvi.