„Tunnustan justiitministeeriumit, et nad on kokku kogunud ja süstematiseerinud kõik ettepanekud, mida ettevõtjad ja teised eksperdid on viimaste aastate jooksul välja käinud. Eesti vajab täiendavat kiiremat käiku ning need ettepanekud võiksid olla uueks mootoriks," alustas Jõks.

Kogenud vandeadvokaadi arvates on kaks kõige olulisemat punkti 64 ettepaneku seas teadmistepõhise õiguspoliitika rakendamine ning maksupoliitika kaasajastamine.

„Raportis on kirjas täpselt see, mida teenusmajanduse koda on hea õigusloome tava all silmas pidanud. See peab olema läbipaistev, kaasav, mõjusid hindav ja selge. Seadusi ei võeta enam vastu pelgalt koalitsioonilepingu või kellegi usu baasil vaid teadmistele tuginedes," selgitas Jõks. Seejuures peab arvestama, milline on halduskoormus ettevõtetele ja riigile.

Jõksi meelest ei saa riik olla edukas siis, kui ta takerdub iganenud dogmadesse ning maksukeskkonna moderniseerimine ning läbi vaatamine on väga vajalik ning julge ettepanek.

„Küsimus, mis mind enim vaevab on see, kui palju nendest ettepanekutest jõuab ministrite ja valitsuse tööplaani. Selles kontekstis ootan valitsuselt üksmeelt ja valitsemisvõimekust, et see pakett ei jääks lihtsalt tolmu koguma."

Tema sõnul on peenhäälestuse asemel nüüd tarvis kätte võtta kruvikeeraja ja haamer.

„Ma ei ole nii sinisilmne, arvamaks, et kõik homsest muutub. Vaatan huviga, kuidas selle raporti arutelu valitsuskabinetis möödub ja mis seal lõpuks välja valitakse. See on Eestile väga oluline raport."