"Almunio ütles kohtudes rahandusminister Ivari Padariga, et Eesti peaks edaspidi samasugust poliitikat jätkama," ütles Kivine ERR-i uudisteportaalile.

Padar rõhutas, et komisjoni positiivne hinnang Eesti eelarvepoliitikale annab julgustust samas vaimus jätkamiseks, teatas rahandusministeerium.

Almunia tõdes, et Eesti kuulub nende riikide hulka, kes euroga liitumise kriteeriumite lõdvendamist ei nõua ja on valmis nende täitmiseks vajalikul määral oma eelarve positsiooni parandama.

Volinik sõnas, et kriteeriumid on end tänases kriisis tõestanud ja jäävad samaks ning Eesti peaks ka edaspidi arenguid pidevalt jälgides adekvaatselt reageerima. Inflatsioonikriteeriumi täitmine osutub nii Padari kui Almunia hinnangul ilmselt võimalikuks sügisel.

Kuigi euroga liitumise kriteeriumid jäetakse kõikide riikide jaoks muutmata, ei ole Kivise hinnangul võimatu, et endise rahanduspoliitikaga jätkates saab 2011. aastal euro kasutusele võtta. "Kui Eesti eesmärk on ka edaspidi jätkusuutlik eelarvepoliitika ning tasakaalus või ülejäägiga eelarve saavutamine, siis on euroga liitumine 2011. aastal võimalik," selgitas ta.