Sama tehingu raames omandas AS Klementi PTA Group OYle kuulunud rahvusvaheliselt tuntud kaubamärkide nagu PTA, Avenue, MalliMari, MasterCoat, ClubLine ja Piretta kasutusõiguse, osa laovarudest ning tehnoloogilised seadmed, teatas ETAle Klementi juhatuse esimees Madis Võõras.

12. juulil sõlmitud lepingu kohaselt omandas Alta Capitali tütarfirma Fermo Invest OÜ koos Londonis asuva varahaldusettevõttega Bonfield Asset Management, ettevõtja Sven Mansbergi ja Madis Võõrasega kokku 2.787.717 aktsiat, mis moodustab 79,08 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Tulenevalt Tallinna börsi ülevõtmispakkumise reeglitest teeb uus omanik aktsiate müügipakkumise ka kõigile väikeaktsionäridele, samas ei kavanda uus omanik ASi Klementi börsilt lahkumist.

Lisaks aktsiate omandamisele annab uus omanik Klementile 8 miljonit krooni laenu, mis on kavas üle kanda omakapitali, teatas Võõras.

Kaubamärkide ning kliendisuhete omandamine annab Võõrase sõnul Klementile kui moetööstusettevõttele võimaluse suurendada oluliselt eksporti, eelkõige Skandinaaviasse.

Alta Capital on veendunud Klementi heas võimaluses kombineerida Skandinaavias hästi tuntud kaubamärgid ning Soome disain Eesti rõivatootmise oskusteabe ning kulutasemega ning soovib protsessis investorina aktiivselt osaleda.

Alta Capital on Eesti riskikapitali firma, kus partneritena osalevad Indrek Rahumaa, Andres Rätsepp ja Toomas Leis. Bonfield Asset Management on Londonis asuv varahaldusettevõte. Sven Mansberg on Eesti ettevõtja, kes on tuntud eelkõige Säästumarketi ühe asutajana.

Klementi senine suuraktsionär Soome rõivatööstuse ettevõte PTA Group OY pankrotistus tänavu aprillis. Pankroti põhjusena tõi P.T.A. Group OY juhatus ära Põhjamaades viimasel ajal toimunud rõivaste jaeturu muutused nagu uute oma kaubamärki arendavate jaekaubanduskettide agressiivne areng, millest tingituna vähenes ettevõtte 2001. aasta käive võrreldes eelmise aastaga 15 protsenti. Likviidsuskriisist tingituna esitas P.T.A. Group OY juhatus ise pankrotitaotluse.

ASi Klementi 2002. aasta eelarvelisest käibest moodustasid P.T.A. Group OY õmblusallhanketöö ja muude teenuste tellimused 13 protsenti.