Ettevõtte müügitulu oli 26 miljonit eurot ning toodangut müüdi tänavu üheksa kuuga ligi 4,1 miljonit liitrit, teatas ettevõte.

Müügimahust kolmveerandi moodustas Altia Eesti tehases villitud toodang ning ülejäänud osa imporditud toodete müük. Eestis toodetu eksport kasvas aastaarvestuses ligi kuus protsenti.

„Siseturul oli tunda aasta alguse majanduskasvu mõju ning tarbijate suuremat aktiivsust. Riigi maksumärkidega alkoholi osakaal turul on pidevalt kasvanud ning teadlikele tarbijatele annavad tootja nimi ja kaubamärgi tuntus kindlustunde, et toode on kvaliteetne ja kontrollitud,“ ütles Altia Eesti AS-i juhatuse liige ning Altia Baltikumi direktor Kristel Mets, kes lisas, et ekspordisuunal on ettevõte kasvatanud oma toodete müüki Soome Alko ketis ning müüki Lätis

Mets näeb toodangumahtude kasvu aasta viimastel kuudel, mis toovad traditsiooniliselt kaasa suurem nõudluse ning oma mõju võib avaldada 1. jaanuarist 2012 kavandatav viieprotsendiline aktsiisitõus.

Eesti suuruselt teine alkoholitootja Altia Eesti AS on Soome suurima alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Septembri lõpu seisuga oli ettevõttes 64 töötajat. 2010. aastal oli Altia Eesti AS-i käive 23,3 miljonit eurot.