Altia Eesti AS-i tegevdirektori Ivar Ausi sõnul kasvas tooteportfellis Saaremaa Vodka ja veinide osakaal. “Sisenesime kiiresti kasvavale veinide turule alles paar aastat tagasi ning kontserni suuruse tõttu oleme suutnud üle võtta mitmeid tuntud veini-brände,” lausus Aus.

“Seevastu vähenes möödunud aastal Läti ekspordi osakaal, mis käesoleva aasta esimeste tulemuste põhjal on juba ületanud oma endised mahud,” märkis Aus.

Altia müüs eelmisel aastal 3,45 miljonit liitrit alkoholi, sealhulgas kanget alkoholi 2,86 miljonit liitrit. Aasta varem, 2005. aastal müüs ettevõte kokku 3,39 miljonit liitrit alkoholi.

Altia toodab ja villib Tabasalu tehases peamiselt kokteilijooke ning kangeid alkohoolseid jooke, sh Saaremaa Vodkat ja Eesti Standard Vodkat. Lisaks esindab ja turustab ettevõtte Eestis üle 60 rahvusvahelise alkoholitootja kaubamärgi nende seas Clan McGregor, Glenfiddich, Grants, Jack Daniels viskid, Gautier konjakit, Finlandia ja Koskenkorva vodkat ning laia veinide valikut.

Altia korporatsioon on Läänemere piirkonna üks suurim alkoholitootja ja -turustaja. Kontsern toodab ja turustab nii kangeid kui madala alkoholisisaldusega jooke ja veine ning tegutseb kokku kuues riigis.