Ettepaneku vabastada Jürgenson ametiasutust diskrediteeriva teo eest ametist tegi Tallinna linnakohtu esimees Helve Särgava reedel, ütles justiitsministeeriumi pressiesndaja BNS-ile.

Ajaleht Äripäev kirjeldas eelmisel nädalal, kuidas Jürgenson võttis ajakirjandusliku eksperimendi käigus Äripäeva reporteri käest 1500 krooni altkäemaksu dokumentide kiirema vormistamise eest.

Jürgenson ise märkis oma seletuskirjas, et septembri algul pakkus Äripäeva ajakirjanik talle filmirolli altkäemaksu võtvast ametnikust. Filmimine olevat seletuskirja kohaselt aset leidnud Tallinnas Kaarli puiesteel 15. septembril umbes kell 17.45.

Jürgenson kirjutas, et võttis kaasa OÜ Altius Marketingi kandedokumendid ja registrikaardi ärakirjad ja andis "filmimise käigus" need üle ajakirjanik Peep Soomanile.

Tallinna linnakohtu registriosakonna kontrollimisel justiitsministeeriumi äriregistri talituse poolt selgus, et Jürgenson ei ole kandeotsuse ja registrikaardi ärakirja väljastamist registripäevikus fikseerinud, kättesaamise kohta ei ole võetud allkirja. Samuti selgus, et registrikaardi ärakirja tõestamise kohta ei ole tehtud sissekannet ärakirjade raamatusse.

Jürgenson keeldus andmast seletust OÜ Altius Marketingi kandedokumentide väljastamise täpsemate asjaolude kohta. Seletuskirja andmise keeldumise kohta koostati kahe tunnistaja allkirjaga tõend.

Jürgenson on kohtudokumentide althõlma väljastamise ja "filmivõtetele ja fotografeerimisele viimisega" oluliselt diskrediteerinud asutust, kus ta töötas, teatas justiitsministeerimi pressiesindaja.

Baltic News Service