Vasalemma vallavanema Aado Oherdi sõnul tunnevad Rootsist, Saksamaalt ja teistest Euroopa Liidu liikmesriikidest pärit investorid huvi, millised on võimalused kasutada Ämari lennuvälja erinevate kaupade veol ja ümberlaadimisel. Samuti tulevad arutusele Ämarile logistikakeskuse ja tehnoloogiapargi rajamise perspektiivid.

Ämari lennuväebaasi üheks võimalikuks eeskujuks on Rootsis Stockholmist mõnisada kilomeetrit põhja pool asuv oma lennuväljaga Söderhamni tehnoloogiapark, kus on loodud ideaalsed võimalused nii erinevate kaupade ümberlaadimiseks ja ladustamiseks kui ka konverentside pidamiseks.

Oherd lisas Harjumaale, et tehnoloogiapargi rajamiseks on praeguseks olemas ka valitsuse nõusolek, mida kinnitas septembri keskel toimunud nõupidamine siseministeeriumi ja kaitseministeeriumi esindajate osavõtul.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Madis Mikko sõnul on Ämari lennuväljal tulevikus kaks kasutusala, milleks on militaarala ja tsiviilala.

Kaitseministeerium on Mikko sõnul korduvalt pidanud läbirääkimisi mitme investoriga, kes Ämaris asuvat struktuuri korrastaks ja edasi arendaks. Nii on Ämari lennuväebaasist huvitunud lennukitootja Boeing.

Praegu on Ämaris Baltneti õhuseiresüsteemi Eesti keskus ja kogu Eesti õhuseire keskus.