Pakkumiste tegemise tähtajaks oli määratud selle nädala esmaspäev. Siiani ei ole aga kiirkorras esitatud pakkumistele vastust tulnud.

Teisipäeval kirjutas biznews.lv, et rahvusvahelise laenu saamiseks peab Läti omandama 100 protsenti Parex panga aktsiatest ja kui väikeaktsionärid ei soostu oma osaluse müümisega, võidakse pank riigistada.

Läti rahandusministeerium pidavat seetõttu läbirääkimisi 60 väikeaktsionäriga, kellele kuulub 15 protsenti aktsiatest.

Amber Trusti sõnul pole Läti valitsus ja Parex Banka aga teinud ühtegi katset asja vähemusaktsionäridega läbi arutada. Sama kinnitas ka eile sarnase avalduse teinud Praexis 4,2 protsendi suurust osalust "kontrolliv" East Capital.

"Läti rahandusministeeriumi ja panga juhtkonnaga otsekontaktide puudumise tõttu kasvab väikeinvestorite mure nende osaluste ebaõiglase kohtlemise pärast," leidis Amber Trust.

"Koostöö Parex Banka väikeaktsionäridega, kelle hulka kuuluvad ka investorid, kes on äärmiselt pühendunud Balti riikide äriühingute omakapitali investeerimisele, on meie kontserni arvates Läti valitsuse huvides ja selle eesmärk oleks lahendada olukord kõikidele asjaosalistele võimalikult kasulikult."

Amber Trustile ja teistele fondidele, mida haldavad Amber Trusti emaettevõtjad Danske Capital Finland ja Firebird Management, kuulub kokku ligikaudu 4,6 protsendiline osalus Parex Bankas.

Firebirdi ja Danske Capitaliga seotud äriühingud on investeerinud Balti riikide äriühingute omakapitali alates 1995. aastast umbes 500 miljonit eurot.