ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul plaanib ETK kaubanduspargis avada nii sisult kui ka vormilt täiesti värske kontseptsiooniga Maksimarketi.

AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste sõnul on hüpermarket suurim osa Ameerikanurga kaubanduspargi esimeses etapis ehitatavast umbes 20 000 ruutmeetri suurusest kaubanduspinnast.

"Meie üks peamisi eesmärke Ameerikanurga rajamisel on kaasata siia just selliseid kaubandusettevõtteid, kes on edumeelsed ja samas võimelised oma tooteid müüma ka konkurentidest soodsamate hindadega. ETK-d eelistasime konkurentidele suure tuntuse ja pikaajalise kogemuse tõttu Eesti kaubandusturul, samuti usun, et nad suudavad ostjaid oma arenguga positiivselt üllatada,“ ütles Murruste ettevõtte teates.

Murruste sõnul käivad hetkel aktiivsed läbirääkimised mitmete potentsiaalsete rentnikega nii Eestist kui väljastpoolt.

„Kuigi kohalike tarbijate hulk on muu maailma kontekstis väike, räägib meie kasuks ostuturistide pidevalt kasvav arv,“ märkis ta.

„Ameerikanurga kujuneb kindlasti naaberriikidest saabuvate ostuturistide sihtkohaks, sest parki koondunud discounter ja factory outlet kaupluste (odav- ja vabrikupoed - toim) formaat on ostuturistide eelistatuim. Kogu Baltikumis ega Soomes ei ole taolist formaati nii suures mahus varem kasutatud.“

Lisaks kauplustele tulevad Ameerikanurga kaubandus- ja logistikaparki toitlustuskohad, bensiinijaam, hotell ning vaba aja veetmise võimalused. Kaubandusettevõtetel on võimalus rajada oma laod ja logistikakeskused samasse parki, siia luuakse ka keskkonnasõbraliku tootmise võimalused. Park hakkab pakkuma tööd ligi 3000 inimesele.