„Keegel on hea tegevus ühtaegu vanadele ja noortele. Linnas on vähe tegevust (ingl. k. activities — toim.), inimestel on igav, sellest tulenevad ka probleemid,” ütles Cohen.

Ettevõtja ostis Haapsalu vanalinnas Jaani tänaval seisva krundi poolelioleva vundamendiga. Linnalt tahab ta osta veel maad. Krundile on kavas ehitada nelja rajaga keeglisaal. Kui keegel populaarsust kogub, teeb Cohen kaks rada juurde, et keeglisaal oleks täismõõdus, kuue rajaga.

Hoone arhitekt on Inga Raud Haapsalu Projekteerimisbüroost. Tema sõnul on keeglisaal ühe korrusega hoone, selles on rajad ja väike baar mängijaile.

Läänemaa muinsuskaitseinspektor Kalli Pets ütles Lääne Elule, et enne ehitamist tuleb krundil teha arheoloogilised kaevamised. Hoone on kavandatud linna vana kalmistu kohale. Pool krundist, millel asub pooleldi alustatud hoone, on läbi kaevatud.

Petsi sõnul tuleb hoone arhitektuur läbi mõelda: „35–40 meetri pikkune akendeta maja ei sobi vanalinna, lisada tuleks midagi hvitavat, näiteks mätaskatus.”

Cohen tahab ehitust alustada jaanuaris ja lõpetada aprillis. Raua sõnul võib keeglikeskuse projekteerimine katkeda, kui muinsuskaitsjatega kokkuleppele ei saada.

Cohen ütles, et tahab teha maja, mis sobib ümbritsevate majadega ja näeks välja, nagu oleks ta nendega ühest ajast.

Esialgu tahtis Cohen ehitada keegliraja Lossiplatsi äärde poolpõlenud büroohoonesse. Eile ütles ta, et on linnabürokraatias pettunud.

„Linnabürokraatia tõttu on raske tuua vanalinna vanadesse majadesse uusi ideid ja tegevust. Inimesed, kes elavad neis vanades majades ja kes nende saatust otsustavad, tahavad, et senine seis jätkuks, ega ole eriti vastuvõtlikud uuendustele.”