Näitena toob internetiväljaanne Justin Fidleri, kes peale Carnegie-Mellon´i Ülikooli lõpetamist pööras pilgu laia maailma poole, leidmaks riiki, kuhu oleks soodne luua tarkvaralahendusi pakkuv firma.


Peale Lääne- ja Ida-Euroopas ringivaatamist soovitas 2002. aastal üks sõber noorele ameeriklasele ettevõtluseks sobiva paigana Eestit. „Ma leidsin kohe internetist ingliskeelse Eestisse investeerimist tutvustava lehekülje, mis oli selge, sisukas ning proffesionaalne,“ sõnas Fidler.

Mõni nädal hiljem saabus Fidler kahe kohvriga kolmeks päevaks Tallinna, kuid jäi siia kauemaks. Kuus aastat hiljem juhib ta siin endiselt enda loodud ettevõtet Sona Systems, mis tegeleb tarkvaralehenduste loomisega ülikoolidele üle terve Ameerika Ühendriikide.

Palm Beach Post´i sõnul on vaid 1,3 miljoni elanikuga Eestist saanud justkui magnet IT-ettevõtete jaoks. Kompaniid nagu IBM, Dell ja Hewlet-Packard juba omavad esindusi siin. Tarkvara-gigant Microsoft planeerib sel aastal siia asutada arenduskeskuse, mis koguks kokku parimad kohalikud e-lahendused, et neid saaks seejärel kasutada partnerid terves maailmas.

Eestit kiidetakse ka selle eest, et siin on valminud nii internetitelefon Skype kui ka failivahetusprogramm Kazaa. Mainimata pole jäänud ka eestlaste internetilembus.