Rikkumisi on tuvastatud ka kinnispakkide täitekoguse kontrollimise nõuete täitmises, teatas TJA.

Ösel Fish-i tootmiskompleksis läbi viidud kontrolli tulemusel on TJA tuvastanud, et ettevõttel puudub kinnispakkide täitekoguse kontrollimise kord ja tulemused, koguste kontrollimiseks ei kasutata nõuetekohaselt taadeldud kaale ning enamus juhtudel olid kontrolli läbinud kaubamärgi Saare Hõbe kalatoodete kogused pakendile märgitust oluliselt väiksemad.

Puuduste kõrvaldamiseks on TJA teinud Ösel Fish OÜ-le rida ettekirjutusi. Ettevõtet kohustati koheselt probleemist teavitama oma toodete edasimüüjaid ning tagasi võtma kõik väljastatud nõuetele mittevastavad kalatooted.

Samuti kohustati ettevõtet koostama ja kehtestama kinnispakkide täitekoguse kontrollimise korda, registreerima kontrolli tulemusi ning kasutama taadeldud mõõtevahendeid.

TJA peadirektor Raigo Uukkivi sõnul on selline korralagedus ettevõtte tegevuses lubamatu.

„Mõõtmistäpsuse tagamiseks vajalike kontrollsüsteemide ja nõuetekohaste mõõtevahendite olemasolu on elementaarne nõue ja seda tuleb täita. TJA kontrollmõõtmised näitasid sama kaubamärgi toodete puhul korduvalt koguste mittevastavust pakendil märgitule. See on ulatuslik rikkumine, mille sarnast TJA senise praktika jooksul pole esinenud,“ lisas Uukkivi.