Ametiühingujuhid kinnitasid kolmapäevasel pressikonverentsil taas, et vaatamata lubadustele, pole nendeni jõudnud BRS-i äriplaani sotsiaalplaani ja tööhõivet puudutav osa.

Kuulujuttude järgi kavatseb BRS sulgeda Tapa Veduridepoo, kus praegu töötab 750 inimest, märkisid ametiühingujuhid.

Ametiühingute keskliidu esimees Kadi Pärnits ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et ametiühingud otsustavad kohtusse pöördumise info saamiseks tööhõive küsimustes järgmisel nädalal.

Eesti Vedurimeeste Ametiühinguliidu juht Tõnu Väät ütles, et tõenäoliselt pole BRS-il tööhõivekava, kuna vastasel korral oleks erastaja selle ametiühingutele esitanud.

BRS on lubanud ametiühinguid Eesti Raudtee töötajate tulevikku puudutavates küsimustes informeerida pärast Eesti Raudtee aktsiate omandiõiguse üleminekut.

BRS ja ametiühingud on kokku leppinud järgmise kohtumise 4. septembriks. Ametiühingujuhtide sõnul soovivad nad infot tööhõiveküsimuste osas enne kohtumist, et nad saaksid materjalid läbi vaadata.

Väädi sõnul on Eesti Raudteel tekkinud vedurinappusest tulenev vajadus kasutada Venemaa firma vedureid koos sealsete vedurimeestega, mis tähendab töökaotust Eesti vedurimeestele.

Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatuse esimees Jolan Sevtsov ütles, et kui ametiühingutel ei õnnestu 1. novembriks tööandjaga kokku leppida sotsiaalprogrammis, algatab ametiühing tööseisakud ja muud surveaktsioonid.

Praegu on Eesti Raudteel 4300 töötajat.