EMSA juht Jüri Lember teatas BNS-ile, et laupäeval peetud läbirääkimistel EMSA ja AS Tallinki Grupi vahel soovitud kokkulepet hoiatusstreigi ärajätmiseks ei saavutatud ja pooled kooskõlastavad streigi ulatuse ning korraldusliku poole pühapäeva lõunaks.

Palga tõstmist nõudvate meremeeste hoiatusstreik peaks toimuma esmaspäeval 13.30-14.30, mis tähendab, et kaks väljumist lükkuvad edasi. Streikijad väljuvad streigi ajal sadamas seisvatest laevadest ja peavad samas koosoleku, merel olevates laevades tööseisakut ei toimu.

EMSA Tallinki usaldusisikud otsustasid neljapäeval, et esmaspäeval korraldatakse tunniajane hoiatusstreik AS Tallink  Grupi poolt opereeritavatel laevadel.

EMSA viimane palgatõusunõue 2014. aastaks on Tallinki väitel olenevalt ametikohast 15-27 protsenti. Tallink  Grupi hinnangul on nii suur töötasude tõstmise soov ebarealistlik ja ei põhine majanduslikel argumentidel. Sellises mahus töötasude tõstmine tooks kaasa tööjõukulude kasvu ligi 10 miljonit eurot aastas.

Tallink  Grupi ettepanek töötasude tõusuks 2014. aastal on 5,5 protsenti ja 2015. aastal 3 protsenti. 2014. aastaks pakutud töötasude tõus viiks Tallink Grupi tütarettevõtete laevapereliikmete keskmise töötasu 1040 euroni ja koos staažitasudega 1097 euroni kuus.