Omandamisprotsessi on Microsofti teatel heaks kiitnud nii Nokia aktsionärid kui ka riiklikud regulaatorid üle maailma ja selle protsessi lõpulejõudmine tähistab olulist etappi nende kahe organisatsiooni üheks meeskonnaks ühendamises.

„Meil on heameel täna tervitada ettevõtet Nokia Devices and Services oma perekonnas. Mobiilivõimekused ja väärtused, mille nad endaga kaasa toovad, edendavad meie transformatsiooni,“ ütles Microsofti tegevjuht Satya Nadella pressiteate vahendusel. „Koos partneritega pühendume me uudsete lahenduste pakkumisele järjest kiiremini, maailmas kus nutiseadmed ja pilvetehnoloogiad on esmatähtsad.“

Nokia endine president ja tegevjuht Stephen Elop alustab tööd Microsoft Devices Groupi asepresidendina. Elop hakkab juhtima laiendatud meeskonda, kuhu koonduvad Lumia nutitelefonid, tahvelarvutid, Nokia mobiiltelefonid, Xboxi riistvara, Surface ning kõrge pikslitihedusega ekraanidega (PPI) tooted ja lisaseadmed.

"Microsoft tervitab suure kogemustepagasiga personali 130-s paigas 50-s riigis üle maailma, kes kujundavad, arendavad, toodavad, turundavad ja müüvad laia valikut innovaatilisi nutiseadmeid, mobiiltelefone ja teenuseid. Seoses ühinemisprotsessiga austab Microsoft kõikide praeguste Nokia klientide garantiitingimusi olemasolevatele toodetele," seisab pressiteates.

Ettevõte märgib, et Windows Phone on üks kõige kiiremini laienev ökosüsteem nutitelefonide turul ja tema esmaklassiline tootevalik avardub veelgi.

"2013. aasta neljandas kvartalis tugevnes Windows Phone’i positsioon IDC andmetel kolme juhtiva nutitelefonide operatsioonisüsteemi seas ning oma 91 protsendilise müügikasvuga aastas oli ta neist üks kõige kiiremini kasvav platvorm. Ühes Nokia mobiiltelefonide äriga avarduvad Microsofti võimalused lisatuluks 50 miljardi USA dollari ulatuses aastas vähem nõudlike mobiiliseadmete turul, pakkudes unikaalset mobiiltelefonikogemust täiendavale miljardile inimesele ja tutvustades Microsofti teenuseid uutele klientidele üle maailma," kirjutab Microsoft.

Ettevõte kinnitab, et jätkab uute väärtuste ja võimaluste pakkumist ning teeb tihedat koostööd mitmete riistvarapartnerite, arendajate, operaatorite, levitajate ja edasimüüjatega, pakkudes platvorme, tööriistu, rakendusi ning teenuseid, mis võimaldavad valmistada erakordseid seadmeid.