Kuna paljudel on toetussumma juba kulutatud, on seda raha võimalik tagasi maksta jõulude paiku makstavast pindalatoetusest.

AS-i Põld ja Piim tegevjuht Taso Veere arvestas, et miljonikroonisest toetusest vähemalt 50 000 krooni tuleb tagasi maksta, kuid praegu ei oleks seda raha kuskilt võtta.

Ettenähtust suuremat toetust ei osanud arvata ka Palivere Põllumajandusühistu esimees Ludmilla Tammer, sest tänavu saadud summa oli eelmise aasta omaga samas suurusjärgus. “Oleme ise ka süüdi, et summat üle ei arvutanud, sest seni on PRIA oma arvestustes täpne olnud,” möönis ta. Tammer ütles, et niipea kui nad saavad tagasimakse summa teada, on nad valmis selle PRIA-le üle kandma..

Tartu Agro AS sai suvel PRIA-lt toetusena kaks miljonit krooni ja pearaamatupidaja Evi Karjuse arvestust mööda võib andja sellest nüüd tagasi nõuda ligi 200 000 krooni. “Meie suudame selle summa vajadusel ka kohe ära maksta, kuid tunduvalt raskem on talunikel, kel iga sent arvel.”

PRIA pressinõunik Heli Raamets tunnistas, et PRIA viie ja poole aastase tegutsemisaja jooksul juhtus selline asi esmakordselt. Tegemist oli inimliku eksimusega – PRIA töötaja sisestas toetuse arvestamise programmi pullvasikate ja lehmmullikate loomagruppide juurde ekslikult vale koefitsiendi.