Tehing jõustub peale konkurentsiametilt koondumiseks nõusoleku saamist, teatasid ettevõtted.

Hyundai kaubamärgi esindusõigusega lisandub Amserv Gruppi kuues kaubamärk Toyota, Lexuse, Opeli, Chevrolet ja Saabi kõrvale.

„Äsja prominentse autoajakirja Autocar poolt „Aasta Autofirmaks 2008“ valitud Hyundai on jõudnud arengus uuele tasemele, pakkudes teravat konkurentsi kõigile tugevamatele autotootjatele," ütles Amserv Grupi juhatuse esimees Raivo Kütt.

"Kui mõne aasta eest seati eesmärgiks jõuda viie suurima autotootja hulka, siis tänased arengud automaailmas teevad võimalikuks koha esikolmikus. Meie näeme selles tehingus võimalust pakkuda oma klientidele kvaliteetset toodet turusegmendis, mis oli grupis siiani nõrgalt esindatud.“

Käesoleval aastal oma 10. tegevusaastat tähistanud Korea Autole kuuluvad täisteenust pakkuvad automajad Tartus ja Pärnus ning kaks Hyundai keskust Tallinnas.

Korea Auto 2008. aasta käive ületas novembri lõpuks 154 miljonit krooni. Ettevõte on 11 kuu kokkuvõttes müünud 531 uut Hyundai sõiduautot, mis on üle poole sel aastal Eestis müüdud Hyundai sõiduautode koguarvust. Lisaks on müüdud 176 kasutatud sõidukit. Ettevõttes töötab 42 inimest.

Amserv Grupp on tänaseks üks suuremaid autode edasimüügi ning teenindusega tegelevaid kontserne Baltimaades. 2007. aasta käive oli üle kahe miljardi krooni ning müüdud autode arv üle 7800. Kontsernis töötab kokku üle 450 töötaja nii Eestis kui Lätis. Peale ühinemist on Amservil 15 esindust Tallinnas, Pärnus, Tartus, Paides, Viljandis ja Riias.