Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul tõusid börsihinnad Eesti hinnapiirkonnas võrreldes möödunud kuuga, kuna Põhjamaades olid paljud suured tuumareaktorid korralises hoolduses ja toimusid ülekandevõimsuste hooldused Norra ja Rootsi vahel.

Populaarsema börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et mais oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 1,43 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud hinnaga leping. Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli mais tervelt 18,42 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

„Kuigi tarbijad praegu väiksemate tarbimismahtude ja -kulude tõttu elektripaketi valikule niivõrd ei keskendu, on ajalugu näidanud, et kevadel ja suvel on elektrimüüjate pakkumised soodsamad kui talve hakul,“ ütles Tamm.

„Seetõttu korraldasime juba kolmandat korda elektriostu ühiskampaania Energiatunnel, kus elektrimüüjad tegid turu populaarsematest pakettidest kuni 41 protsenti soodsamad pakkumised,“ lisas Tamm.