920 miljonile lisandub veel majanduskeskkonnast tulenev kahju, vahendas ETV24 Aktuaalset kaamerat.

Lähiajal loodab Merkot esindav vandeadvokaat Leon Glikman tutvuda kriminaalmenetluse materjalidega, mida on väidetavalt 200 köidet.

Nii suure mahu taga näeb Leon Glikman prokuratuuri katset teha Merko kaitsmine võimalikult raskeks. Samuti pidas ta võimalikuks, et kahtlusaluseid on jälgitud pikema aja jooksul.

Riigi vastu esitatakse Glikmani sõnul kahjunõue siis, kui on täidetud teatud tingimused.

"Minu isiklik seisukoht on, et kahjunõudeks on alust kahel põhjusel," märkis Glikman. "Esiteks peab olema tõesti tegemist ilmselgelt põhjendamatu kahtlustusega ja teiseks peab kaasnema põhjendamatult pikk menetlemine."  

Merko: mõju ebaoluline

Täna teatas aga Merko Ehitus oma börsiteates, et "esitatud kahtlustuse mõju ettevõtte 2007. aasta majandustulemustele on ebaoluline".

"Samas peab juhatus vajalikuks märkida, et kahtlustuse esitamine võib keskpikas perspektiivis mõjutada ettevõtte konkurentsivõimet ning konkurentsisituatsiooni Eesti ehitusturul tervikuna," Seisab Merko teates.

Lisaks kordas ettevõte varemöeldut, et esitatud kahtlustuste sisu on AS Merko Ehitus juhtkonnale arusaamatu. "Ettevõtte ja tema juhtorganite tegevus on olnud ja on korrektne ning Eesti Vabariigi seadustega kooskõlas," seisab börsiteates.