Hiina tugevuseks on tema sõnul valuutareserv, mida valitsus saab kasutada majanduse turgutamiseks, et tuua riik globaalsest majanduskriisist välja, teatas Bloomberg. Samuti on Hiina astunud samme oma valuuta liberaliseerimiseks.
"Ma loodan kindlasti, et Hiina tuleb välja varem kui USA," väitis Rogers. Nad kasutavad raha õigeteks asjadeks. "Hiina on teinud palju paremat tööd kui teised."
Ta leiab, et USA pole investorite jaoks teinud piisavalt ja sealne keskkond pole investeerimiseks enam soodne.
"Ma plaanin selle aasta lõpuks saada dollaritest lahti," kinnitas ta. "USA trükib praegu raha nii kiiresti kui saab, kuid ajaloos on see muutnud finantsprobleemid halvemaks." Rogers investeerib aga põllumajandusse, mida ta peab hetkel ainsaks tulutoovaks valdkonnaks. Lisaks on tal investeeringud kullas ja hõbedas.
Rogers märkis ka, et hetkel on kasulik omandada infrastruktuuride ettevõtete ja elektrijaamade osakuid, kuna nende väärtus on kõige vähem majanduslanguses kannatanud.
Hiina valitsus otsustas eelmisel aastal turgutada riigi majandust 4 triljoni jüaaniga (7,2 triljonit krooni), kuid teisalt on tänavu oodata suur eelarvedefitsiiti – 950 miljardit jüaani (1,7 triljonit jüaani). Rahvusvaheline Valuutafond on siiski skeptilisem ja prognoosib Hiina majanduskasvuks kõigest 6,7 protsenti, mis on väiksem kasv viimase 20 aasta jooksul. Sellest hoolimata on Hiina ainus suurriik, mille majandusele prognoositakse tänavu kasvu. Hiina inflatsiooniks peaks tänavu kujunema 4 protsenti.
Hiina keskpank on kärpinud intressimäärasid viimase aasta jooksul neli korda. Samas ootab Hiina tänavu 8-protsendilist majanduskasvu.
Samas on majanduskriisi tõttu kaotanud Hiinas töö umbes 20 miljonit inimest, kes on siirdunud linnadest tagasi maale.