Menetluse käigus tehti portaalipidajaile soovitusi kasutajatingimuste muutmiseks, teatas andmekaitse inspektsioon.

"Soovitusi tehti seoses isikuandmete töötlemise ja otseturustusteadete saatmiste tingimustega. Nüüdseks on ettevõte varasemad vajakajäämised kõrvaldanud," kirjutas andmekaitse inspektsiooni nõunik Stiina Liivrand saadetud teates.

Liivrand lisas, et andmekaitse inspektsioon soovitab isikuandmete sisestamisel internetti olla uudishimulik oma andmete edasise saatuse osas.

"Interneti teenuste kasutamine on tänuväärne ja loomulik tänapäevase elu osa, kuid enne, kui oma andmed edastada, tasub uurida, kelleni need jõuavad ja mis nendega edasi tehakse," manitses Liivrand.

Inspektsioon juhib ettevõtjate tähelepanu sellele, et teenuse tüüptingimustes tuleb selgelt näidata, kellele ja millisel eesmärgil andmeid edastatakse.

"Kasutajatingimuste hulgas ei tohi olla inimese eest juba ära otsustatud, et ta nõustub saama ettevõttelt reklaampakkumisi. Otseturustusega nõustumine peab olema inimese vaba valik," sõnas Liivrand.

Andmekaitse Inspektsioon alustas 17. oktoobril järelevalvemenetluse Arraku laenuportaali Pangalaen.ee suhtes, hindamaks isikuandmete töötlemise seaduslikkust. Nüüdseks on portaal kõik andmekaitse inspektsiooni ettekirjutused täitnud ja seadusega kooskõlla viinud.