"Läbi on saamas kogumise aeg ning kätte on jõudnud jagamise aeg. Ja need, mida jagama hakkan, on kogemused," kirjutas ekspoliitk Facebookis.

"Ja neid ikka jagub. Parem on seda teha aga meeskonnas, kellega koos oled pidanud riiki tüürima läbi mitmete meie riigi valitsuste ning keda läbi ja lõhki usaldad. Ja see meeskond koguneb nüüdsest Powerhouse'i suhtemajja. Lisaks valitsuskabineti kaaslastele Janekile (Mäggi, endine regionaalminister - toim) ja Markole (Pomerants, kes on pidanud keskkonnaministri, siseministri ja sotsiaalministri ametit - toim) on Powerhouse'is veel aga terve rida tõsiseid tegijaid, kellega koos nüüd meie suhtemaailma edasi parandada."

Andres Anvelt lahkus poliitikast ja ministrikohalt kõigi suureks üllatuseks tunamullu novembris.

„Viimasel paaril päeval on helisenud see kõige olulisem äratuskell ehk tervis,“ põhjendab minister. „Ma ei saa endale lubada ega teha seda ka enda lähedastele, et eiran seda hoiatust ja töötan, kuni juhtub midagi väga tõsist,“ teatas ta avalikkusele.

Isegi siseringile tuli Anvelti otsus üllatusena. Sellesama 20. novembri lõuna ajal ehk mõned tunnid varem einestab sotside esimees Jevgeni Ossinovski koos Päevalehe poliitikakommentaatori Raimo Poomiga. Parteiboss ei tea Anvelti loobumisest veel midagi.

Peaminister Jüri Ratas sai ministri minekust teada SMSi kaudu poolteist tundi enne pressikonverentsi.

Kiiresti kerkis küsimus: kas tervis on lahkumise ainus põhjus?
Kahtluseussi pani liikuma asjaolu, et Anvelt astus tagasi keset Ratase esimese valitsuse esimest tõsist kriisi. Sotsid ja Isamaa kemplesid parajasti rändekriisi pärast.

Mõnedki mainisid Anvelti puhul tema suhteid alkoholiga, kirjutas Eesti Ekspress olukorrale valgust heites.

Seltskonnategelastele meenub kohe Reformierakonna kauaaegse suurrahastaja Märt ­Vooglaiu 50 aasta juubel, mida tähistati mullu 27. oktoobril Tallinna kultuurikatlas.

Andres Anveltit pannakse seal tähele, sest ta on peol ainus valitsuse liige. „Tundus, et ta oli (alkoholi pruukimisega) teistest vähemalt kolm tundi ees. Oleks Anvelt vaikselt oma lauas istunud, poleks midagi juhtunud. Aga ta hakkas ringi liikuma,“ räägib üks peol osalenutest. Paari külalise väitel hõikab minister peolistele, et „mul on sinu kohta toimik!“, aga nii ebaõnnestunult, et see ei kuku välja tüüpilise politseiniku naljana. Anvelti samm muutub ebakindlaks ja ta koperdab ning kukub tantsides. Minister talutatakse minema, kuid ta ilmub peagi tantsupõrandale tagasi. Räägitakse teistestki vastuvõttudest ja pidudest, kus Anvelt kandis „Liviko pesu“.

Andres Anvelt on ka tunnustatud kirjnik. Tema esikteos "Punane elavhõbe" ilmus 2007. aastal, see on kriminaalromaan, mis põhineb tõestisündinud.

Raamat sai kuulsaks juba enne ilmumist, seda käsitleti ka Eesti Televisiooni saate "Pealtnägija" omaette saatelõigus.
2010. aastal valmis romaani ainetel samanimeline film, mille lavastas Andres Puustusmaa.

Anvelt on endine kriminaalpolitseiametnik, ta on olnud ka Politseikolledži direktor ja keskkriminaalpolitsei juht, sealhulgas pikaaegne keskastme juht.