Eestis on OECD uuringu järgi "palju" töötamisega asjad korras, kuid kui vaadata, kui "hästi" inimesed töötavad, siis oleme ühel tasemel poolakatega, kes teenivad 10 eurot tunnis, ütles Arrak Vikerraadio päevakommentaaris.

Kreeklane rabab küll palju töötunde teha, ent "villa" on vähe - vaid 20 eurot tunnis.

"Sakslased, tuleb välja, ei ole mitte lihtsalt laisad, vaid ka suhteliselt viljatud - "vaid" 42 eurot tunnis. Soomlane teeb üle 300 töötunni eestlastest vähem, aga tootlikkus on see-eest neli korda kõrgem," sõnas majandusteadlane.

Eelmise aasta andmeid võrrelnud OECD uuringus pandi ritta töötajate keskmine aastane töötundide arv. Lisaks toodi välja ka keskmine aastane palk neis riikides. Selgus, et Eesti asus töötundide arvestuses koguni neljandal kohal, Korea ja Venemaa vahel.

Eestlane töötab uuringu järgi keskmiselt 2021 tundi aastas. Keskmine sissetulek aastas on seejuures 17 323 dollarit ehk pisut üle 13 000 euro. Lisaks on uuringus kirjas, et Eestis on palgad madalad ja pikaajalise tööpuuduse näit kõrge.

„Need, kes töötavad, neil on reeglina 40-tunnine töönädal, paindlikud töögraafikud on harv nähtus. Vaid kümme protsenti Eesti töötajatest käib tööl osalise koormusega," selgus uuringust.

Edetabelit juhtis Mehhiko 2226 tunniga, järgnesid Korea, Kreeka, Tšiili ja Venemaa 2000 tunniga. Kõige laisemad on hollandlased (1381), sakslased (1397) ja norralased (1420).