"Kõik vandusid käsi piiblil, et 1. jaanuar hinda ei tõsta, aga nad tõstsid hinnad etteruttavalt ära juba oktoobris-novembris ja osaliselt detsembris. Jaanuaris hinnad väga palju ei tõusnud, sest kõik püüdsid hoida oma lubadust. Alates veebruarist võib öelda, et hinnad on jälle kõvasti tõusnud," rääkis Arrak Delfile.

"Kohati on hinnatõusud päris müstilised olnud," sõnas Arrak. Ta tõi omast kogemusest näitena Tartus asuva Opera pitseeria, kus hinnad tõusid 30-40 protsenti. Ka juuksuri juures käimine läks kallimaks. Kui enne sai hakkama 75 krooniga, siis nüüd tuleb välja käia 7 eurot (110 krooni).

Teisest küljest võib küll toote hind olla jäänud samaks, kuid pakutavat kogust on vähendatud. Arraku enda kogemus pärineb Tallinnas Viru tänaval paiknevast Arizona Saloonist, kus kanatiibade portsion on kahanenud pea poole võrra ning samuti on langenud teenindustase.

Arrak ütles, et tal on teemat kõige parem kommenteerida oma prantslasest äripartneri sõnade läbi: hinnad on läinud üles ning toidu- ja teeninduse kvaliteet on läinud alla.

Eesti lihtsalt kordas Arraku sõnul kõikide teiste euroalaga liitunud riikide kogemust, mis näitas, et pärast eurot hinnad tõusid. Ja tegemist ei olnud siinjuures mingisuguse väikese ümardamisega.

Eurodes kuvatud hinnad näivad väikesed ning tootjad ning kaupmehed kasutavad seda ära.

"Isegi minul, kes ma majandusasjadega iga päev tegelen, on raske nende väikeste numbritega harjuda. Isa-emaga või teistegagi rääkides, siis tundubki, et numbrid on väikesed ja inimesed on kaotanud orienteerumisvõime," rääkis Arrak.