"Hotellid on meil juba ammu kõik linnas täis ja broneeritud, sest lisaks
Punklaulupeole toimub meil ju sellel nädalal ka Rakvere esimene ööjooks, kus on ka juba oma 2000 jooksjat registreerinud ning ka "Noor Eesti" suveteatri esietendus. Sellel nädalavahetusel on meil kõikidele sihtgruppidele midagi toimumas. Meeletu hulk esinejaid laulupeol, näitlejad, jooksjad ning publik, kes kõik Rakveres ööbivad, söövad ning kulutavad," sõnas Rakvere linnapea.

Punklaulupeole oodatakse umbes 2000 lauljat ning 5000 pealtvaatajat. Linnapea sõnul olevat lauljate arv jube eile õhtul koos olnud.

"Me ei ole otseselt ühegi üritusega mingit majanduslikku kasu taga ajanud, ega pole otseselt ka arvutanud, kui palju mõni üritus võiks tuua kasu linnale. Peaasi on et kõik saaksid oma kulud kaetud ja võlgu ei jäädaks. Suurürituste puhul on ka see ju võimalik," lisas Jaadla.

"Esimese Punklaulupeo tegime me ikka väga põlve otsas ning omade ja kohalike vahenditega, nüüd on suuremad kulud ning loodame nüüd ka rohkem publikut. Eelmise aasta helivõimenduse probleemimd on nüüd lahendatud ning kvaliteet on tõusnud," kommenteeris linnapea.

Jaadla lisas, et Rakvere on ju alati olnud teeninduskeskne linn, meil on mitukümmend kohvikut ning kindlasti selle nädalavahetusega elavneb kaubandus.

"Numbreid on täna keeruline kokku lüüa. Peale eelmise aasta meeste tantsupidu, kuigi poed olid korralikult kaupa varunud, olid letid ikka tühjaks ostetud, kõik mis hamba all ei põrnunud oli ostetud. Kindlasti sellised üritused ühe linna elu ergastavad ning toovad raha linnale. Infrastruktuurina oleme näidanud, et linn on valmis sellise mahu ja suurusega ürituste korraldamiseks. Meil on ligi tuhat hotellikohta ning oleme oma võimeid nii sumo MMi kui ka meestetantsupeoga katsetanud. Meil on võimekus suurüritusi korraldada on, nii infrastruktuuri kui ka toitlustuse koha pealt. Täna on ju ka kõik koolid ööbimiseks kasutuses," kommenteeris linnapea.

"Põhjus miks just Rakverre on sellised ebatavalisemad üritused koondunud on ehk selles, et need üritused on ausamad. Need üritused on ju kõik siit meie endi hulgast välja kasvanud, meie endi inimeste ideedest. Ma usun et ollakse tüdinud ostetud struktuuridest, nagu need suvetuurid, kus asja hing on kaduma läinud. Peale lähevad inimestele asjad, kus saab ise midagi teha ja osaleda," sõnas Jaadla.