"Eesti Panga eelarve koostamise aluspõhimõte on aastaid olnud kulupõhisus. Juhatus tegeles kuluefektiivsusega minu ajal ja eeldatavasti on see ka praeguse juhatuse ülesanne," sõnas Lipstok.

"Keskpank ei vaja drastilisi ümberkorraldusi, aga igal aastal on võimalik midagi paremini teha. Seega ei ole Jaan Männiku mõtetes midagi uut."

Konkreetsete sammude astumine on Lipstoki sõnul loomulikult juhatuse kui otsustaja roll ja siin tuleb silmas pidada, et keskpanga põhiülesanded saaksid täidetud. Märksõnadeks on siinkohal hinnastabiilsus euroalal ning rohkem Eesti keskselt sularaharinglus, pankadevahelised maksed, majandusprognoosid ja valitsuse nõustamine majanduspoliitikas.

"Eesti Panga nõukogu rollist rääkides on oluline silmas pidada, et keskpanga tegevuse üle peab toimuma järelevalve. Kuidas seda korraldada, on küsimus number kaks," ütles Lipstok.

"Praeguse variandi puhul on kaasatud rohkem parlamendivälist ja seega poliitikavälist oskusteavet majandus- ja juuraprofessorite näol. Kindlasti on omad eelised ja puudused ka parlamendikomisjoni variandil."

Eile riigikogu liikmete küsimustele vastates märkis ametist lahkuv Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik, et keskpank peab oma reserve kasvatama ja kulusid vähendama, kirjutas Õhtuleht.

Eesti Panka on praegusel kujul kallis pidada, arvas Männik ja kutsus kokkuhoiule. "See on võib-olla kõige tähtsam, et me alustame debatti selles küsimuses," ütles keskpanga viimaseid päevi ametis olev nõukogu esimees.