LHV pensionifondide juhi Viisemanni hinnangul on nii ettevõtetel kui ka kapitalil rahvus. Investeerimisel peab ta siiski kõige olulisemaks väärtuse loomist.

Kas on mõtet nii pisikesele turulenagu Eesti investeerida? Kas see on investori seisukohast enam-vähem kindel rahapaigutus?

Ma usun, et käesoleval hetkel on Eesti suures globaalses segaduses suhteliselt turvaline koht. Me ei ahmi enam laenurahaga välismaal toodetud asju kokku nagu enne finantskriisi. Õnneks on erasektor suutnud ka oma laenukoormust vähendada ja seega oleme paremas positsioonis kui viis aastat tagasi. Me oleme selline tubli ääremaa, kus ei toimu midagi suurt, aga samas ei ole ka midagi väga viltu. Kuna võimendus on majanduses suhteliselt väike, siis vast ei taba meid ka järgmine majanduskriis nii valusalt kui eelmine. Ma arvan, et järgmises globaalses kriisis, mis on minu arvates lähemal, kui paljud arvavad, saab Eesti vähem pihta kui suurtes võlgades olevad nn arenenud tööstusriigid.

Loe täispikas intervjuus, miks on Eesti pensionifondid sabassörkijad, miks Viisemann toetab Jürgen Ligi ning kuhu tasuks investeerida.