Ansip ütles riigikogus küsimustele vastates, et kahjumis ettevõte ei tohiks tegeleda sponsorlusega, küll aga peab ta tegelema reklaami ja turundusega.

„Ettevõtte enda selgituse kohaselt on tegemist mitte sponsor-, vaid reklaami lepingutega,“ sõnas valitsusjuht, kellele teadaolevalt on reklaami eest tasutud nii rahas kui partnertehingutega.

2012. aastal kulutas Estoniana Air 170 000 eurot, mis moodustas ühe kolmandiku välisturgudele suunatud tegevuse eelarvest. Tänavuseks planeeritud kulud on suurusjärgus 90 000 eurot. Ansipi sõnul käivad läbirääkimised, et Estonian Air saaks sellest lepingust lahti, kuid selle tingimused ei ole teada.

„Kuna praegu Estonian Air Soomes ei tegutse, pole sellel lepingul absoluutselt mingit mõtete,“ lausus Ansip. Talle teadaolevalt ei ole hoki MM reklaamlepingut arutanud Estonian Airi nõukogu.

Kaks aastat järjest nii Soomes kui ka Rootsis toimuvate hoki maailmameistrivõistluste sponsorisuhete juht Tero Kumpulainen ütles mullu novembris Eesti Päevalehele, et Estonian Air on neile tõepoolest teatanud Soome-lendude lõpetamisest 2013. aastast ja soovib seetõttu lõpetada lepingu ka MM-i korraldajatega.