"Eesti ja Soome on usaldanud otsuse terminali asukoha osas Euroopa Komisjoni langetada. Isegi münt on parem otsuselangetaja selles küsimuses kui otsustamata jätmine," vahendab BNS Ansipit.

"Olen veendunud, et Euroopa Komisjon mündina ei käitu ja kaalub põhjalikult kõiki poolt ja vastuargumente. Olen veendunud, et see tulemus rahuldab meid mõlemaid - üks saab terminali ja teine saab gaasitoru otsa, mis on parem kui otsustamatus," lisas ta.

"Kui investeeringut tehakse, siis terminalil ja gaasitorul ei ole teineteiseta suurt mõtet. LNG terminal ja Balticconnector on lahutamatud," ütles Katainen. "Meie eesmärgiks on luua gaasiturg ja ilma Balticconnectorita see ei ole võimalik."

Soome kolleegi seisukohaga nõustus ka Ansip, kelle sõnul üks ilma teiseta ei lahenda ühiseid probleeme.

"Kindlasti on Eestil huvi saada juurde uus gaasitarnija. See on majanduslik huvi. ja olen täiesti kindel selles, et ettevõtjad tunnevad selle projekti vastu huvi ka siis, kui terminal ei peaks paiknema Eestis," sõnas Ansip.

Ansip ja Katainen rääkisid teisipäevasel kohtumise kahepoolsetest majandussuhetest, projektist Rail Baltic ning energia- ja e-riigi alasest koostööst, Eesti ja Soome koostööst OECD-ga riigivalitsemise arendamisel ning teadus- ja arenduskoostööst.